keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Majoneesi (maidoton, munaton)

Tämä ohje on taas napattu Vegaanikeittiön käsikirjasta, ja pienin muutoksin tehty itselle sopivaksi. Maustaahan voi itselle mieluisaksi.

reilu 2dl vegejuoma (käytin itse tehtyä hirssimaitoa)
1-2rkl omenasiiderietikkaa
1,5tl sinappia (jätin pois, olisi kaivannut)
1/4tl valkosipulijauhetta
1/2tl sipulijauhetta
hyppysellinen tilliä
1/2tl suolaa
1/4tl pippuria
1tl ksantaania
1/2dl öljyä

Yhdistä vegejuoma ja etikka kulhossa, ja anna hapantua hetken.
Lisää loput aineet ja sekoita sauvasekoittimella, kunnes seos sakenee. Majoneesi sakenee vielä jääkaapissa lisää. Säilyy jääkaapissa noin viikon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti