tiistai 2. huhtikuuta 2013

Siemennäkkäri (gluteeniton)

Tämä näkkäri ohje on useammasta ohjeesta sovellettu meillä (kaiketi sopivaksi). Ainakin näyttää, että Tyypillekin tämä sopii. Googlesta löytää siis ihan etsimällä siemennäkkäri useammankin varmasti toimivan ohjeen. Tämä munattoman näkkärin ohjeen pohja löytyi Kalastajan vaimolta nimellä knekkis. Tämä on kyllä ihan älyttömän hyvää.



Tässä meidän versio.

2dl tattarijauhoja
2dl auringonkukansiemeniä
2dl kurpitsansiemeniä
2dl riisijauhoja
2dl amarantti pop
1-2tl suolaa
6-7dl vettä

Sekoita kuivat aineet. Lisää vesi. Sekoita taikinaksi. Veden määrää kannattaa vähän tarkkailla, ettei tule liian löysää. Tässä taisi olla vettä noin 6dl. Levitä taikina kahdelle leivinpaperilla vuoratulle pellille. Leikkaa levyt sopiviksi annonpaloiksi ennen uuniin laittamista. Paista 180 asteisessa uunissa kiertoilmalla molemmat pellit yhtä aikaa.Paistoaika noin 45-60 minuuttia, mutta 15 minuutin välein kannattaa uunin luukkua avata ja päästää turhat höyryt pihalle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti