lauantai 13. huhtikuuta 2013

Näkkäriä osa 2 (gluteeniton)

Tästä on tullut ehdoton hitti perheessämme. Koukussa ollaan. Eri variaatioita on tullut kokeiltua ja lisänä aiempaan versioon on tullut puoli desiä öljyä. Toimii. Tässä ollaan menossa uuniin. Tämän variaation päivitän mahd pian.


2dl tattarijauhoja
2dl tattarileseitä
2dl auringonkukansiemeniä
2dl kurpitsansiemeniä
2dl tattarihiutaleita
1-2tl (hyvää) suolaa (esim. ruususuolaa)
0,5 dl öljyä
5-7dl vettä

Sekoita aineet. Veden määrää kannattaa tarkkailla. Taikina ei ole täysin ns. paksua taikinaa, eli suhteellisen löysäksi saa jäädä. Levitä kahdelle pellille ja leikkaa paloiksi. Kiertoilmauuniin 180 asteeseen molemmat pellit yhtä aikaa 45-60minuuttia. Muista tuulettaa eli avata uuniluukkua 15 minuutin välein, ja peltien paikankin olen vähintään kerran paiston aikana aina vaihtanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti